Over

Op Hondenleven vind je mijn persoonlijke verhalen en gedachten over een leven met honden. Van anecdotes over mijn avonturen met de honden (dat zijn er nogal wat), tot het vinden van antwoorden op complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld over de morele rechtvaardiging om uberhaupt huisdieren te hebben. Wat filosofen uit de geschiedenis ons kunnen leren om een beter mens te zijn voor onze hond.

Ik put inspiratie voor mijn eigen leven met honden uit een breed scala van bronnen. Van denkers uit de geschiedenis zoals Seneca en Rousseau, van moderne wetenschappers als Frans De Waal en Suzanne Simard, van sporters als Kobe Bryant en David Goggins en van schrijvers als Margaret Atwood en Richard Powers. Ik verslind hun boeken, kijk hun wedstrijden, en niet zelden pas ik dat op een of andere manier toe in mijn eigen leven.

Na mijn studie aan de Rijksuniversiteit van Groningen ben ik samen met mijn vriendin in het prachtige Drenthe gaan wonen. Een groot deel van mijn tijd breng ik samen met onze drie honden in de bossen en op de heide door.